香港科學館開館喇!

#科學館開館啦

#一家大細100蚊全年任玩

天陰陰雨粉粉🌧户外地方真係唔駛諗🥺今日搵吓資料原來科學館已於3月19日重開喇!

不過要留意番由於疫情關係,開放時間為上午10時至下午5時,逢星期四休息。而且採取特別入場措施:

‼️入場採用限人數分段式參觀:1000-1200/1230-1430/1500-1700

‼️每節只可以喺科學館遊玩兩小時

‼️每日逢10am/12noon/2.30pm 派籌

‼️ 名額先到先得

‼️公眾節目暫停(eg: 能量穿梭機)

‼️兒童天地&某部份展品暫停服務

不過而家新開放左 #機械人展🤖同埋 #花花世界感觀遊🌸 花花世界真係好值得去睇,仲可以同小朋友親手摸、聞、聽、睇植物,你會有意想不到收穫😊

如果你一家大細去,強烈建議買博物館通行證,一家四口👨‍👩‍👧‍👦都只係$100 ,可以一年無限次免費去晒香港所有博物館,而且專題展覽都係free entry😚

下次落雨唔知去邊可以諗諗科學館😎

 #親子好去處 #室內 #落雨好去處

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s