你肯定家中洗手間夠乾淨?


經歷左接近一年嘅疫情,除咗出街要戴口罩保護自己之外,我地係屋企都特別注重家居衛生、做好防疫功夫🧹尤其廁所水渠🚽呢啲連接住樓上樓下嘅裝置,一唔小心就成為播毒途徑架喇😖最㢢病毒用眼係睇唔到,你以為表面上乾淨咩?一沖廁水花濺起病菌即時入晒屋😱唉,而家有好多個案都係咁被傳播…

啱啱係網上睇到呢篇文章,希望可以俾多啲新嘅防疫資訊大家:

🌟 出街盡量使用感應式免觸碰嘅設備

🌟 沖廁時冚好廁所板,並選擇 #旋渦式沖水座廁

🌟 考慮一體式座廁,呢款廁盤同水箱連成一體,唔會留有空隙

🌟 建議每日最少一次以1比99稀釋家用漂白水清洗地板、座廁

另外文中提及嘅產品睇黎都好有用,尤其用旋渦式沖水嘅座廁去減低水花飛濺情況,改善到廁所衛生問題、亦用咗特殊技術消滅漂浮係座廁內嘅霉菌及細菌🦠

所以話浴室都要與時並進💪🏻好嘅潔具對建立廁所衛生真係好重要

大家都可以click入原文睇睇:

https://medicalinspire.com/web/posts/48564/

#廁所衛生 #防疫日常 #防疫措施 #衛浴設備 #防疫產品 #第四波疫情

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s