【世外桃源】山優水清無人島

 

天氣凍冰冰🥶最好就係被暖暖嘅太陽🌞曬住

琴日就去左呢個大嶼山無人島渡過溫暖嘅下午😊呢度有山有水有石灘,海水清澈得見底,而且仲有蟹仔🦀同螺添!風景超級優美!

由欣澳海堤路出發(港鐵欣澳站側),轉入 #欣澳石灘就會見到郊遊徑,行約20分鐘到鹿頸村碼頭,之後沿着石灘行,退潮時就會出現 #長索連島沙洲 !

呢度真係好靚!望出去大海嘅對面仲會有🚄機場快線經過,小朋友實好鍾意❤️

全程大概1個半小時,我哋出返嚟後揸車去埋 #時光隧道📸️下次再分享😊

溫馨提示:

欣澳海堤路至鹿頸村郊遊徑全平路,適合推BB車及踩單車,#但如果要去長索無人島就需要放低車仔係樹下空地先可繼續行

#戶外好去處 #駕車好去處

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s