【中秋節打卡】生果網upcycling特色環保佈置@TREATS

中秋節就到,每逢過節後都有大量燈籠被棄置。今年大家可以考慮吓環保啲♥️自己upcycling,同小朋友親手整一個獨一無二嘅手作燈籠🏮

琴日我哋就去左Cityplaza Hong Kong 2樓嘅TREATS,跟藝術家Agnes Recycles 學習點樣用蔬果網同其他家具廢料做一個特別嘅燈籠⭐️新手造出嚟嘅效果好得意,出面係買唔到㗎!

另外TREATS Food Court內亦已佈置左好多環保藝術🍉好有特色,希望可以將環保概念嘅氣氛感染每一位客人🍽

Food Court 有不少星級食店進駐,例如有小儀的「麵麵店」、谷祖琳的「小甜谷媽媽」、還有馳名暗然銷魂飯的「香港燒味」、地道冰室、泰菜及新派飲茶體驗「茶茶居」

暑假咁炎熱,大家不妨到商場打下卡食下野!

TREATS

地址:太古城道18號太古城中心2樓255號舖

電話: 2832-5110

營業時間:星期一至日0800至2200


以上純屬個人觀點及意見,僅供參考。
產品試用/合作,歡迎聯絡: koenplanet@gmail.com

更多小肥趣事:

Facebook  IG  小肥媽個人網誌

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s