小肥家提早做節の飛驒牛燒

15541286_1854596278106757_5353138415422087052_n

冬至將到,有沒有約好家人一起吃個豐富的晚飯?  以前經常聽到別人說「冬至大過年」- 除了農曆新年, 冬至可說是最緊張最重要的一家人團聚日子。

昨天小肥家提早做冬+慶祝第2000個拍拖紀念日, 肥爸帶左我與小肥去左位於尖東既【和牛燒肉純】食燒肉。餐廳提供BB椅及餐具, 當你被帶位入埋台座後, 侍應姐姐就會送上Minion小餐具俾小肥,而且仲提供埋暖水俾小肥, 真係好細心。

img_6621

「純」在東京開業 15 年,旗下有4間分店,店裡的日本和牛一切以優質行先,只取 A4 和 A5 級。而我地黎主要就係食佢既飛驒牛。

飛驒牛擁有日本第一牛的品牌地位,優質的脂肪分佈,霜降紋理條理分明,猶如晝作,肉質柔軟入口細膩融化。

我地叫左一個飛驒牛套餐(2人前), 由頭盤主菜食到甜品一條龍不用想太多。

先黎個日本產豚肉沙律

img_6597

日本產豚肉沙律

蔬菜同豚肉好新鮮加上酸酸地既汁-開胃!

img_6611

主菜飛驒牛+和牛拼盤

飛驒牛入口即溶, 小肥食完又食…..(留番D俾我好喎BB)

IMG_6618.JPG

特選和牛朴葉味噌燒

食到差不多就會上埋個和牛炒飯同湯。小肥食慣左飛驒牛,食番和牛炒飯D牛肉竟然唔食lur番出黎!
最後上埋甜品就完成左個晚餐了!

好滿足! 多謝肥爸帶我地黎食好野。拍拖2000日快樂!

IMG_6670.JPG


和牛燒肉‧純

網址: https://s.openrice.com/QrbS0iT0200

地址: 尖沙咀 東部加連威老道96號希爾頓大廈1樓3號舖

電話: 2723 3868


以上純屬個人意見,僅供參考。
如有任何關於親子產品試用/合作,歡迎聯絡我: koenplanet@gmail.com

更多小肥趣事:

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s