【半歲台北體驗】九份 x 平溪線

出門要帶既野(6M未加固): 

1) 尿片x5
2) 濕紙巾
3) 換片墊
4) bu
5) 波地撈唇
6) 沙巾 x 3
7) 後備衫x2
 
由於全日都要上上落落車, 所以決定唔出BB車直接孭上身,小肥媽孭小肥,肥爸就攪點晒相機同小肥物品。1月中氣溫15度左右, 小肥身穿一件長袖甲那衣+一件厚外衣已經好夠。


去九份有2種方法
:

 

1) 坐火車到瑞芳再轉公車
2) 係捷運忠孝復興站搭1062號客運去九份,車程約2小時
九份主要影相同食野基本上係跟團必到既旅遊區亦有人選擇係到租一兩晚民宿感受下冷冷細雨既氣氛。以前黎過九份多次隔左幾年呢到都冇乜點變不過今次帶埋小肥黎旅行係另一番風味

 

完左九份行程就直落瑞芳車站轉搭平溪線  – 猴硐、十分、平溪、菁桐。
因為hea遊關係成個行程都係隨意行見某個車站冇乜人就落車睇下有咩發現
*
猴硐貓村其實貓貓係俾人擺上台做招牌 眼見貓村好多貓都係瘦猛猛而且有D仲有傷風好淒涼。反而我地最欣賞係行入D有條河果到影相一流。可能係俾人孭住行既關係肥仔一路都好好訓..

 

以上純屬個人意見,僅供參考。
如有任何關於親子產品試用/合作,歡迎聯絡我: koenplanet@gmail.com

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s