香港科技大學(HKUST)



去野餐喎~梗係要夾D煮野食高手啦

今次同幾個同事+朋友一家黎到香港科技大學(科大) LG7 既大草地,由於有新手關係,我地早兩日都溝通過各人要帶D, 基本如下:
1) 野餐墊
2) 個人餐具(盡量帶D用得番既餐具)
3) 一人一款自制食物
4) 飲品
5) 玩既野


我地2點半揸車黎到科大南閘,訪客泊車頭2小時$10/hr之後$50/hr,揸車可直接去到LG7 大草地隔離泊車,不過沿途係冇乜指示牌架記住係閘到問下管理員叔叔點行。 如果搭車黎可以係校園正門入口搭liftLG7就到了,仲方便!


題外話: 科大有百佳,Starbuckcanteen仲好多野食,如果冇帶食物可以直接係到食,大草地隔離就係canteen,仲有枱係出面。

小肥子同另一個BB女係到攪亂檔,趁爸爸們帶佢地出去玩波波玩沙玩人地架三輪車時,我地就開餐喇呵呵呵! 草地算OK係間唔中見到禿禿地有沙, 唔知係咪就快打風問題覺得有D焗冇乜風。唔怕遠其實係幾好的。

>>香港科技大學 (HKUST)
香港新界西貢區大埔仔
泊車: 科大南閘入,頭2小時$10/hr之後$50/hr,可直去草地泊車
費用: 開放俾公眾
帳篷: 可以
補給: 百佳,Starbuckcanteen

蚊患程度:

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s