大埔海濱公園 Tai Po Waterfront Park



之前約左同年同月同日生既BB一齊係大埔海濱公園野餐開Party,要搵個大家就腳又要靚既地方都要諗諗架! 起碼要入到BB車,附近又要有得泊車/落車就到達既地方其實唔多既。海濱公園係大埔工業邨、富善邨及廣福邨附近,一聽就知應該都幾方便啦!

呢到有小食亭、回歸紀念塔、海濱長廊、有帳篷既露天劇場、草地滾球場、昆蟲屋、放風箏場地、模型船水池仲有得租單車。乜都唔駛帶都可以玩一日。


不過話明野餐緊係要係草地進行啦~有媽媽帶左個BB版玩水玩具,一開出黎倒滿水D BB就自動走埋黎玩,有左呢個野我地D媽媽爸爸就可以盡情食野影相抖抖喇!



>>大埔海濱公園 Tai Po Waterfront Park
大埔大發街

交通
:
九巴 72A 73 73X 75X 271 275R 275S 275 74K 75K 71K 71S 線巴士及 K17 港鐵接駁巴士,亦可在大埔墟港鐵站轉乘 71K 線巴士或徒步三十分鐘即可到達。
泊車: 大華街停車場/ 大喜街及大景街錶位
開放時間: 全日24小時
費用: 免費
帳篷: 可以

蚊患程度:

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s